Tapahtumat

Akatemiapäivät syyskuussa 2022

Syksyllä haluamme juhlistaa Työväen Akatemiaa ja sen kaikkia vuosia teidän kanssanne! Luvassa on mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja ja vieraita sekä ennen kaikkea vanhojen opiskelukavereiden kohtaamisia. Sauna lämpiää ja liput liehuvat, kun akatemialaiset kohtaavat jälleen toisensa Kauniaisissa Työväen Akatemialla. Varaa aika kalenterista 16.-17.9.2022.

Perjantaina 16.9.2022 vietetään iltamia Työväen Akatemialaisten kesken. Silloin nautitaan muisteloista, herkuista ja erinomaisesta musiikista. Liput tulevat myyntiin elokuussa, jolloin julkistamme myös illan esiintyjät.

Työväen Akatemiapäivillä luvassa on lisäksi lauantaina 17.9. asiapitoista ohjelmaa. Mukana mm. Akatemian entinen opiskelija FT Marika Paaso.

Paaso työskentelee tällä hetkellä Jyväskylän yliopistossa viestinnän yliopistonopettajana, mutta on sitä ennen tehnyt pitkän uran toimittajana ja juontajana Yleisradiossa. Paaso on tarkastellut viestintää ja journalismia väitöskirjassaan Yksityinen ja julkinen toimittaja (2021), jossa hän tutki suomalaisten toimittajien vaikutelman hallintaa sosiaalisessa mediassa.Tästä aiheesta kuulemme lisää syyskuussa.

Työväen Akatemiassa Paaso opiskeli 1990-luvun alussa. Hän valmistui kulttuurisihteeriksi vuonna 1994. Ihanien opiskelukavereiden ja herkullisten ruokien ohella hänen mieleensä ovat painuneet Eero Kärkkäisen esimerkit kuntapolitiikan kiemuroista sekä Vesa Holapan innostavat sosiologian tunnit.

Luomakunnan vartijat

Työväen Akatemiapäivillä pääsemme myös elokuvan tunnelmaan ja katsomme Työväen Akatemiassa opiskelleen ohjaaja Iiris Härmän elokuvan "Luomakunnan vartijat - tarinoita ihmiskunnan kehdosta". Elokuvan jälkeen Iiris vastaa katsojien kysymyksiin.

Luomakunnan vartijat -elokuva on havahduttava kuvaus ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta, eläinten sukupuutosta ja ilmastonmuutoksesta. Luonnon tuhoutuminen ja resurssien väheneminen ovat uhka rauhalle. Elokuva on tarina meistä – homo sapienseista. Mistä me tulemme ja minne olemme matkalla?

Elokuvan traileriin voit tutustua YouTube -palvelussa.

Oikein hyvää kesän jatkoa ja nähdään Työväen Akatemialla syyskuussa.